Kerstpakketten

De kerst staat in het teken van religie, feest, lekker eten, familie, en natuurlijk... cadeaus. We geven onze partners, kinderen, ouders, opa's en oma's en soms ook neefjes en nichtjes cadeaus. Winkels spelen hier natuurlijk vol op in en zijn al vroeg in het jaar volop bezig met deze periode. Direct na de zomervakantie zijn al snel de eerste advertentie uitingen voor kerstpakketten bestellen zichtbaar. Ook voor bedrijven zelf is een kerstpakket een goede keuze. Voor het personeel is een origineel kerstpakket een essentieel onderdeel van de kerst periode. Wat de keuze voor kerstpakketten bepaald hangt af van de trends die dat jaar in het nieuws komen.

Vol lekkers!

Het geven van kerstpakketten is ook al een oude gewoonte. De meest bekende kerstpakketten kennen we als een doos met daarin allerlei lekkers zoals chips, nootjes, speciaal bieren, pasta en meer houdbare lekkernijen. Vaak hebben deze pakketten een bepaald thema, zoals voor mannen of voor vrouwen. Mannenpakketten bevatten vaak producten als bier, bierworstjes en zoutjes, terwijl de vrouwenpakketten juist meer wijn en zoetigheid bevatten.

Thema kerstpakketten

Naast de 'voedsel' kerstpakketten zijn er ook andere themapakketten, zoals wellness- of voetbalpakketten. De producten in deze pakketten zijn helemaal afgestemd op dat thema. Een wellness-kerstpakket bevat bijvoorbeeld handoekjes, lotion, shampoo of een ander beauty-/wellnessproduct. Een voetbalpakket bevat bijvoorbeeld bier, een voetbal, een voetbalshirt en andere voetbalgerelateerde producten.

Welk pakket als cadeau geven?

Veel werkgevers geven nog steeds een kerstpakket cadeau. Werknemers vinden een origineel kerstpakket leuk, daarom doen werkgevers hun best om elk jaar een ander kerstpakket cadeau te geven. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf kan dit zelfs worden afgestemd op de persoonlijkheid van de medewerker. Bij grote bedrijven is dit natuurlijk moeilijker, maar daarvoor is het eigen keuze kerstpakket in het leven geroepen.

Eigen keuze kerstpakket

Het eigen keuze kerstpakket is een kerstpakket waarbij medewerkers zelf een pakket kunnen uitkiezen. Zij krijgen toegang tot een website en kunnen daarop zelf een kerstpakket bestellen. Dit is erg populair, omdat zo iedereen een kerstcadeau krijgt wat hij of zij waardeert. Het bestellen gaat tegenwoordig ook heel makkelijk, talloze websites bieden dit aan.

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers erg veel waarde hechten aan het ontvangen van een kerstpakket. Ons advies: bezuinig dus niet op kerstpakketten, want uw medewerkers zullen het hele jaar door meer gemotiveerd zijn hierdoor.